66554175 bsr agency

Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

Sportmei 01, 9:41
Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.
Voor Bayern is de Champions League nog de enige kans op een prijs. De ploeg van de vertrekkende trainer Thomas Tuchel heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, waarin het de landstitel voor het eerst sinds 2012 niet wist te veroveren. De thuisploeg zette de ploeg van Carlo Ancelotti meteen onder druk en creëerde in de eerste tien minuten een aantal goede kansen. Leroy Sané en Harry Kane wisten de bal niet langs keeper Andriy Loenin te krijgen.

Fraaie steekpass

Real, dat titelverdediger Manchester City na strafschoppen had uitgeschakeld, herpakte zich halverwege de eerste helft en sloeg vervolgens uit de eerste kans toe. Na een fraaie steekpass van voormalig Bayern-speler Toni Kroos rondde Vinícius Júnior in de 24e minuut beheerst af, 0-1.
Real controleerde na de treffer de wedstrijd en keeper Manuel Neuer voorkwam dat Kroos na rust de voorsprong verdubbelde. Bayern, dat speelde zonder de geblesseerde Matthijs de Ligt, draaide de wedstrijd daarna in vier minuten tijd uit het niets om. Sané schoot in de 53e minuut raak in de korte hoek en Kane benutte even later een strafschop, na een overtreding op Jamal Musiala, 2-1.

Penalty

Bayern kreeg vervolgens nog kansen op meer via Kane en Eric Dier, maar het was Real dat in de 83e minuut scoorde. Rodrygo ging neer in het strafschopgebied en Vinícius schoot de penalty binnen, 2-2.
De return staat op woensdag 8 mei op het programma in Madrid. De andere halve finale gaat tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Zij spelen woensdag hun eerste wedstrijd in Dortmund.