66580994 bsr agency

Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

Sportmei 02, 10:43
Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

Doelpunt Dortmund

Füllkrug controleerde in de 36e minuut een voorzet van Nico Schlotterbeck en haalde genadeloos uit met zijn linkervoet. Doelman Gianluigi Donnarumma voorkwam dat PSG met een grotere achterstand de rust inging. Hij reageerde twee keer attent op een inzet van Marcel Sabitzer.
PSG kwam voor rust tot geen enkele serieuze doelpoging, maar in de openingsfase van de tweede helft schoten Kylian Mbappé en Achraf Hakimi op de paal. Ook Ousmane Dembélé miste nog twee grote kansen tegen zijn oude ploeg uit Duitsland.

Nederlands tintje in Duitsland

De Nederlandse linksback Ian Maatsen speelde de hele wedstrijd voor Dortmund. Zijn ploeggenoot Donyell Malen bleef op de bank. Het eerste duel van de andere halve finale tussen Bayern München en Real Madrid leverde dinsdagavond geen winnaar op (2-2).